Zzp’ers kiezen voor hypotheek met NHG

Goed nieuws voor zelfstandig ondernemers! Ruim duizend zzp’ers hebben namelijk al gebruikgemaakt van de mogelijkheid om met een inkomensverklaring een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te kunnen afsluiten. Dat blijkt uit cijfers van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), schrijft NU.nl.

Inkomensverklaring geaccepteerd

Voor ondernemers was het niet altijd even makkelijk om een hypotheek te krijgen, maar dat lijkt verleden tijd. Sinds eind 2016 is het voor zzp’ers mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een inkomensverklaring. Die wordt inmiddels door vijftien geldverstrekkers geaccepteerd. Voorwaarde is wel dat de ondernemer minimaal twaalf maanden actief is als zelfstandige. Eerder was dat nog drie jaar.

‘Evenveel mogelijkheden voor iedereen’

Het WEW, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering en het beleid van de NHG, wil meer van dit soort regelingen gaan ontwikkelen. Sterker nog, de organisatie hoopt dat het dit jaar al lukt. Op die manier krijgen straks nog meer ondernemers toegang tot een gegarandeerde hypotheek. Volgens directeur Arjen Gielen vindt het WEW dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben voor een verantwoorde financiering van een eigen huis, ongeacht wat voor dienstverband of contractvorm je hebt.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 9 februari 2018

Situatie

  • Geen vast contract / zzp-er

Ben jij ook zzp’er en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Freek helpt je graag! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Hypotheek krijgen steeds makkelijker voor ondernemers

Ben je langer dan twaalf maanden actief als ondernemer? Dan kun je met de nieuwe Inkomensverklaring Ondernemer van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) een stuk makkelijker een hypotheek met NHG krijgen. Waar je voorheen minimaal drie jaar actief moest zijn als ondernemer, is dit nu ingekort tot minimaal één jaar.

“Door Freek konden we toch ons droomhuis kopen”

Het kopen van een huis is voor een freelancer of voor iemand met een tijdelijk contract niet altijd even makkelijk. Dat geldt ook voor Michiel en Eva uit Eindhoven. Met de hulp van Freek konden zij toch hun droomhuis kopen.

Hypotheek aanvragen met perspectiefverklaring

Het is voor mensen met een flexibel inkomen en arbeidsperspectief, zoals uitzendkrachten, steeds beter mogelijk om een huis te kopen. Hiervoor vragen de aanbieders om een perspectiefverklaring.