Energiezuiniger wonen? Kom langs bij de energiemiddag op 23 maart

Energiezuiniger wonen, dat willen we allemaal. Want je energierekening gaat omlaag en je helpt mee aan een beter milieu. Hoe kun je energiebesparende maatregelen financieren? Freek geeft je graag een uitleg over de mogelijkheid bij je hypotheek en de duurzaamheidslening. Ook nodigen we je graag uit voor een energiemiddag op zaterdag 23 maart in Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.

Huis energiezuiniger maken na de aankoop

Heb jij een nieuw huis op het oog, dat nog niet zo energiezuinig is? Dan kan het verstandig zijn om voordat je er in trekt het huis energiezuiniger te maken. Het liefst doe je dit met eigen geld, maar als je hier niet voldoende reserves voor hebt, kan je een hogere hypotheek krijgen, Je moet dan kunnen aantonen dat je het extra geleende geld gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Je hypotheek mag dan maximaal 106% van de nieuwe woningwaarde bedragen (anders is dat 100%).

Wat is de duurzaamheidslening?

Een andere optie is de duurzaamheidslening. Hiermee financier je energiebesparende maatregelen in en aan jouw woning. Veel gemeenten vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden. Je kan lenen voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of betere isolatie.

De hoogte van de duurzaamheidslening is minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. Tot een bedrag van € 7.500 is de looptijd 10 jaar, voor bedragen vanaf € 7.500 is de looptijd 15 jaar. De rente staat vast gedurende de looptijd van de lening. Op de website van SVn lees je meer over het aanvragen van deze lening. Voor hulp en advies kan je natuurlijk aankloppen bij Freek.

Energiemiddag in Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop

Op zaterdag 23 maart organiseren wij samen met Deerenberg & Van Leeuwen, Ponsioen Installatietechniek, ST Warmte en Duurzaam Bouwloket een energiemiddag. Zowel in Alphen aan den Rijn als Nieuwkoop ben je dan tussen 12:00 en 14:00 uur welkom bij het kantoor van Deerenberg & Van Leeuwen.

Tips over energiezuinig wonen op zaterdag 23 maart

Wij denken dat je door deze bijeenkomst een betere beslissing kunt nemen over het nemen van energiezuinige maatregelen. Loop op 23 maart dus binnen om jouw vragen te stellen aan de aanwezige adviseurs. Bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik maatregelen om mijn woning energiezuiniger te maken financieren? Dit kan betrekking hebben op uw huidige woning of op een nieuw aan te kopen woning.
  • Wat voor effect heeft het op de waarde van mijn woning als ik besluit mijn woning energiezuiniger te maken?
  • Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning te verduurzamen?
  • Hoe werkt een warmtepomp?
  • Kan ik zonnepanelen plaatsen?

We spreken je dus graag op zaterdag de 23e, maar een ander moment kan natuurlijk ook! Bel 0172 492 947 of stuur een mail naar alphen@freekhypotheek.nl om een afspraak te maken met Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn.

Geplaatst

  • Alphen aan den Rijn
  • 5 maart 2019

Situatie

Wil je graag persoonlijk advies?

Heb je een vraag? Bel ons, mail ons, of kom gewoon even langs bij ons op kantoor.