Hypotheek oversluiten fiscaal voordelig(er)

De belastingtarieven worden de komende jaren lager. De belastingverlaging wordt versneld doorgevoerd. Dat heeft invloed op jouw hypotheek en maakt oversluiten extra interessant. Hoe dat zit, leg ik je graag uit.

Boeterente bij hypotheek oversluiten kan je aftrekken van de belasting

De lagere belastingtarieven betekenen dat er fiscaal voordeel behaald kan worden door de hypotheek nu over te sluiten. Als je nu oversluit en de boeterente kan aftrekken tegen een belastingtarief dat nu nog hoog is, dan ben je mogelijk voordeliger uit dan wanneer je daarmee wacht. Bovendien heb je geen enkele garantie dat de hypotheekrente zo laag blijft als nu.

Rentemiddeling of oversluiten is altijd het uitzoeken waard

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: de hypotheekrente is de laatste jaren bijzonder laag. En daar kun je als huizenbezitter of huizenkoper flink van profiteren. Bijvoorbeeld door de rente te middelen of je bestaande hypotheek over te sluiten. Je maandlasten gaan vaak flink omlaag! Daarom is het altijd verstandig eens contact op te nemen met Freek.

Advies van Freek

Wil je advies over het oversluiten van jouw hypotheek? Maak dan een afspraak met mij of één van mijn collega’s van Freek in Alphen aan den Rijn, Bodegraven of Utrecht. Het eerste gesprek is altijd zonder kosten en verdere verplichtingen.

Dit is een blog van Michiel Pelser, hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek Utrecht, die eerder is geplaatst op de website van VMD Koster verzekeringsgroep. De vestigingen van Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Utrecht maken onderdeel uit van VMD Koster verzekeringsgroep.

Geplaatst

  • Alphen aan den Rijn
  • 23 oktober 2018

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies over jouw hypotheek?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.