Meer genieten van je pensioen dankzij de overwaarde van jouw woning

Het leven wordt steeds duurder. Daardoor hebben veel mensen minder te besteden. Dit geldt zeker voor gepensioneerden. Maar vaak hebben deze gepensioneerden wel een woning met een flinke overwaarde. Behoor jij tot deze groep? Dan vertellen we je graag welke mogelijkheden de overwaarde van je woning biedt.

Overwaarde opnemen als aanvulling op je pensioen

Overwaarde betekent dat de waarde van je woning hoger ligt dan het resterende hypotheekbedrag. Door de sterk gestegen huizenprijzen is dit voor veel huizenbezitters het geval. Bijvoorbeeld:

  • Je hebt een hypotheek van € 100.000
  • De marktwaarde van de woning is € 400.000
  • De overwaarde is dan € 300.000

Normaal gesproken komt de overwaarde pas vrij als je de woning verkoopt. Maar er zijn ook mogelijkheden om te profiteren zonder het huis te verkopen. Zoals de hypotheek oversluiten of een extra hypotheek afsluiten. De overwaarde van je huis opnemen voor pensioen kan dus door je bestaande hypotheek te verhogen. Het nadeel is dat de maandlast dan iets hoger is, maar het grote voordeel is dat het gewenste (en haalbare) bedrag dan op je bankrekening staat om vrij te besteden.

Hypotheek verhoogd om meer te genieten

Bij Freek Hypotheek hebben we dit jaar Jan en Ineke geadviseerd over het verhogen van hun hypotheek. Ze hadden enkele grote wensen, maar niet voldoende op de bankrekening staan om deze wensen waar te maken. Freek heeft ze daarom geholpen om de hypotheek te verhogen. Met een overwaarde van bijna € 200.000 was er veel mogelijk.

Door het hypotheekbedrag met € 50.000 te verhogen, hebben Jan en Ineke een nieuwe auto gekocht en de verjaardagen groots kunnen vieren. Als klap op de vuurpijl hebben ze hun zilveren huwelijk in Spanje gevierd met alle kinderen en kleinkinderen. Zo genieten ze meer van hun pensioen dankzij de hypotheek. En de maandlasten zijn nog steeds goed betaalbaar.

Overwaarde huis opnemen voor pensioen? Bel Freek

Iedere situatie is anders. Laat je daarom altijd goed adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur, zoals Freek! Wij gaan graag met je in gesprek. Samen zorgen we er voor dat je (nog) meer van je pensioen kan genieten. Bel Freek bij jou in de buurt:

  • Alphen aan den Rijn: 0172 492 947
  • Bodegraven: 0172 617 907
  • Utrecht: 030 677 10 90

Of plan direct een afspraak in via deze website. Het eerste gesprek is altijd gratis!

Geplaatst

  • Alphen aan den Rijn
  • 12 juli 2022

Situatie