Rentemiddeling en jouw hypotheek

Wil je jouw hypotheek aanpassen om te profiteren van de lage rentestand? Dan is rentemiddeling soms een goede mogelijkheid. Freek legt uit wat rentemiddeling precies is en zet de voor- en nadelen op een rij.Voor persoonlijk advies kun je natuurlijk het beste rechtstreeks contact opnemen of online een afspraak inplannen met Freek in Alphen, Bodegraven of Utrecht.

Wat is rentemiddeling?

Rentemiddeling is een van de mogelijkheden om jouw maandlasten te verlagen. Dit doe je door de rente van jouw hypotheek om te zetten naar een nieuw, lager rentepercentage. Bij rentemiddeling breek je je huidige rentevaste periode open. Je krijgt vervolgens een nieuwe rentevaste periode.

Gemiddelde van de rente die je nu betaalt en de actuele hypotheekrente

Omdat de nieuwe rente een gemiddelde is van je oude (hoge) rente en de huidige (lage) rente, ga je meteen minder betalen voor je hypotheek. Dit is op korte termijn heel aantrekkelijk, maar op de lange termijn niet altijd de beste optie. Want het eerder openbreken van je rentevaste periode gaat wel gepaard met een boeterente. In het nieuwe rentepercentage zit deze boeterente verwerkt door een renteopslag. Je gaat daardoor wel minder per maand betalen, maar niet zoveel minder als je wellicht zou verwachten.

De voor- en nadelen van rentemiddeling op een rij

+ Profiteren van een lagere hypotheekrente
+ Lagere maandlasten voor jouw hypotheek
+ De zekerheid van een lagere rente voor langere tijd
+ Ook zonder spaargeld kun je  gebruik maken van die lagere hypotheekrente

Je betaalt soms eenmalig administratiekosten aan de hypotheekaanbieder
Rentemiddeling is vaak duurder dan de boeterente in één keer betalen
Als de rente laag blijft, kan het zijn dat je op lange termijn duurder uit bent
Rentemiddeling is vooral interessant als al een flink deel van jouw rentevaste periode is verstreken

Is rentemiddeling voordelig voor mij?

Freek vertelt je in een persoonlijk adviesgesprek of rentemiddeling in jouw situatie mogelijk is en of het voordelig is.  We kunnen niet voorspellen of de hypotheekrente zo laag blijft als nu, maar de verwachting is dat de rente in ieder geval niet lager wordt. Dat maakt het interessant om nu een afspraak te maken met mij of mijn collega’s van Freek Hypotheek. Wij kunnen je snel laten zien of én hoe jij kunt besparen op je hypotheek!

Dit is een blog van Ton Schäffers, hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn, die eerder is geplaatst op de website van VMD Koster verzekeringsgroep. De vestigingen van Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Utrecht maken onderdeel uit van VMD Koster verzekeringsgroep.

Geplaatst

  • Alphen aan den Rijn
  • 21 augustus 2018

Situatie

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij een van onze kantoren in Alphen aan den Rijn, Bodegraven of Utrecht.