Woning kopen in Alphen aan den Rijn: minder huizen te koop

Op zoek naar een nieuwe woning? Dat wordt in de meeste plaatsen steeds lastiger. Het aantal te koop staande woningen daalt sterk. Een paar maanden geleden had je de keuze uit minimaal zes woningen die voldeden aan jouw eisen, nu mag je blij zijn als er nog drie zijn. Nieuw is ook dat steeds meer woningen verkocht worden voor de vraagprijs, of zelfs hoger dan de vraagprijs. De ruimte om als koper te onderhandelen is daardoor ook minder.

Minder woningen te koop in Alphen

Deze landelijke trend zien we zeker ook in de gemeente Alphen aan den Rijn. Er staan steeds minder woningen te koop. In april 2017 waren dat er nog 578. De prijs per vierkante meter is opgelopen naar € 2.486. De website huizenzoeker.nl geeft een mooi overzicht van alle trends in Alphen aan den Rijn.

Voorbehoud bij aankoop woning

Bij de aankoop van een woning is het gebruikelijk dat de koper richting de verkoper minimaal twee voorbehouden maakt: een voorbehoud van bouwkundige keuring en een voorbehoud van financiering. In de huidige markt is de vraag naar woningen zo groot, dat verkopers zich kunnen veroorloven om niet langer met deze voorbehouden akkoord te gaan. De woning wordt dan verkocht aan kopers die het risico dat zij geen passende financiering krijgen, aandurven, of dat aan de woning aanzienlijke kosten voor reparatie gemaakt moeten worden.

Woning kopen in Alphen aan den Rijn? Freek adviseert

De adviseurs van Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn adviseren je graag over jouw hypotheek. En we kijken niet alleen naar het bedrag dat je kunt lenen, maar ook naar de kosten voor de woning die je wilt kopen. Neem dus op tijd contact met ons op. Vind je de woning van jouw dromen en wil de verkoper geen financieringsvoorbehoud in de koopovereenkomst opnemen? Dan helpen wij met de inschatting of dit een acceptabel risico is.

Geplaatst

  • Alphen aan den Rijn
  • 9 mei 2017

Situatie

  • Algemeen

Woning kopen in Alphen aan den Rijn?

De adviseurs van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn staan voor je klaar! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Wooncafé in Alphen aan den Rijn

Heb je een woonvraag? Kom dan naar het Wooncafé in Alphen aan den Rijn. Op vrijdag 5 april zijn veel specialisten aanwezig.

Wonen in Buytewech-Noord in Nieuwkoop? Freek regelt je hypotheek!

Aan de noordrand van Nieuwkoop komt het woningbouwproject Buytewech-Noord. In 2024 worden de definitieve plannen gemaakt voor de bouw van 290 woningen.

Hypotheek vo Westvaartpark-Eco in Hazerswoude-Rijndijk

Freek heeft al veel mensen in Hazerswoude geadviseerd over hun hypotheek. Ook voor nieuwbouw Nieuw Rein en Westvaartpark helpen we je graag.