Woning kopen in Alphen aan den Rijn: minder huizen te koop

Op zoek naar een nieuwe woning? Dat wordt in de meeste plaatsen steeds lastiger. Het aantal te koop staande woningen daalt sterk. Een paar maanden geleden had je de keuze uit minimaal zes woningen die voldeden aan jouw eisen, nu mag je blij zijn als er nog drie zijn. Nieuw is ook dat steeds meer woningen verkocht worden voor de vraagprijs, of zelfs hoger dan de vraagprijs. De ruimte om als koper te onderhandelen is daardoor ook minder.

Minder woningen te koop in Alphen

Deze landelijke trend zien we zeker ook in de gemeente Alphen aan den Rijn. Er staan steeds minder woningen te koop. In april 2017 waren dat er nog 578. De prijs per vierkante meter is opgelopen naar € 2.486. De website huizenzoeker.nl geeft een mooi overzicht van alle trends in Alphen aan den Rijn.

Voorbehoud bij aankoop woning

Bij de aankoop van een woning is het gebruikelijk dat de koper richting de verkoper minimaal twee voorbehouden maakt: een voorbehoud van bouwkundige keuring en een voorbehoud van financiering. In de huidige markt is de vraag naar woningen zo groot, dat verkopers zich kunnen veroorloven om niet langer met deze voorbehouden akkoord te gaan. De woning wordt dan verkocht aan kopers die het risico dat zij geen passende financiering krijgen, aandurven, of dat aan de woning aanzienlijke kosten voor reparatie gemaakt moeten worden.

Woning kopen in Alphen aan den Rijn? Freek adviseert

De adviseurs van Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn adviseren je graag over jouw hypotheek. En we kijken niet alleen naar het bedrag dat je kunt lenen, maar ook naar de kosten voor de woning die je wilt kopen. Neem dus op tijd contact met ons op. Vind je de woning van jouw dromen en wil de verkoper geen financieringsvoorbehoud in de koopovereenkomst opnemen? Dan helpen wij met de inschatting of dit een acceptabel risico is.

Geplaatst

  • Alphen aan den Rijn
  • 9 mei 2017

Situatie

  • Algemeen

Woning kopen in Alphen aan den Rijn?

De adviseurs van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn staan voor je klaar! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Leennormen 2024 en de invloed op jouw maximale hypotheek

De leennormen hebben invloed op je maximale hypotheek. Koop je in 2024 bijvoorbeeld een energiezuinige woning, dan kun je hiervoor extra geld lenen.

Hypotheek voor nieuwbouw Kickstart in Alphen

Er komt een nieuwbouwproject in Alphen aan den Rijn speciaal voor starters: Kickstart. Freek zorgt voor jouw hypotheek voor Kickstart.

Hypotheek voor Krekenlanden in Nieuwkoop

Nieuwbouwproject Krekenlanden komt in de wijk Buytewech-Noord in Nieuwkoop. Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met Freek Hypotheek.