Ook in 2021 besparen op jouw hypotheek

Ook dit jaar kunnen de meeste huizenbezitters besparen op hun maandlasten. Door de lage hypotheekrente is oversluiten vaak zeer voordelig. Als hypotheekadviseur merk ik dit dagelijks en onderzoek van Nationale-Nederlanden bevestigt dit.

Oversluiten zorgt voor lagere hypotheeklasten

In 82% van de gevallen levert het oversluiten van de huidige hypotheek lagere maandlasten op. Heeft u al uitgezocht of u ook bij deze groep hoort? Want hypotheeklasten zijn vaak de grootste maandelijkse kostenpost. Het is dus slim om te kijken of u daarop kunt besparen.

Blijven wonen waar je woont, maar je hypotheek verhuist

Inmiddels wordt één op de vier hypotheken afgesloten door mensen die in hun huidige woning blijven wonen, maar wel hun hypotheek verhuizen naar een andere bank. Dat komt omdat de hypotheekrente nog steeds historisch laag is. In 2020 hebben ongeveer 160.000 huizenbezitters ervoor gekozen om hun hypotheek over te sluiten. Dat is meer dan ooit. Maar op het totaal aantal lopende hypotheken is dit slechts 3%. Een grote groep huizenbezitters heeft nog niet nagedacht over oversluiten. De kans is groot dat zij te veel betalen voor hun hypotheek.

Honderden euro’s per maand besparen

Ik heb al veel mensen kunnen helpen met een oversluiting. De besparing verschilt sterk. Soms is het een paar tientjes per maand, maar ik heb ook besparingen van honderden euro’s per maand gerealiseerd. Naast de lage rente zorgt ook aflossen voor deze besparingskans. Veel mensen hebben de afgelopen jaren afgelost op hun hypotheek en de waarde van hun woning is gestegen. Hierdoor kan de hypotheek in een lagere tariefklasse terecht komen met een lagere hypotheekrente, wat voor extra voordeel zorgt.

Freek zorgt voor je hypotheek en helpt je met besparen

Het oversluiten van je hypotheek is een belangrijke financiële beslissing. Mijn collega’s en ik helpen je daarom graag. Je vindt ons onder andere in Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Utrecht. Maak gewoon eens een afspraak. Het eerste gesprek is altijd zonder kosten en verdere verplichtingen. Je hebt dus niets te verliezen, maar wel veel te winnen.

Deze blog is geschreven door Ellen van Meijeren, hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek Bodegraven

Geplaatst

  • Alphen aan den Rijn
  • 27 januari 2021

Situatie

  • Oversluiten

Persoonlijk advies over besparen op je hypotheek?

Freek helpt je graag. Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor in Bodegraven. Ook mijn collega's in Alphen aan den Rijn en Utrecht staan voor je klaar.

Wat kost hypotheek oversluiten?

Is jouw hypotheekrente hoger dan de huidige rente? Dan kan het oversluiten van je hypotheek interessant zijn. Freek legt het je uit.

Je hypotheek dit jaar nog oversluiten kan je een paar honderd euro opleveren

Als je je hypotheek dit jaar nog oversluit, profiteer je nog van de hogere hypotheekrenteaftrek. Freek legt je uit hoe dat zit!

Wat is de verwachte renteontwikkeling voor 2021 en daarna?

Is oversluiten ook in 2021 nog interessant? Freek vertelt wat we kunnen verwachten met de renteontwikkeling in de tweede helft van 2021.