Slapeloze nachten over de hypotheek? Niet meer nodig!

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen de grootste uitgave die ze in hun leven doen. Vaak wordt daarvoor een groot bedrag geleend: de hypotheek. Bij Freek krijgen we veel mensen aan tafel die onzeker zijn over deze grote stap. Bij Johan, 63 jaar, leidde het zelfs tot slapeloze nachten. In deze blog vertel ik je hoe wij hem hebben geholpen met de aankoop van een nieuwe woning en de nachtrust weer werd hersteld.

Geen hypotheekdossier is hetzelfde

Ieder hypotheekadvies is maatwerk, want geen hypotheekdossier is hetzelfde. Dit ging al helemaal op voor Johan. Hij zat in een unieke situatie die hem veel kopzorgen bezorgde:

  • Hij lag in scheiding en woonde nog in de woning van hem en zijn ex-partner
  • De echtelijke woning moest nog verkocht worden
  • Voor zijn werk was hij jaarlijks een paar maanden niet actief en zat hij tijdelijk in de WW
  • De pensioenleeftijd was al in zicht

Freek neemt de zorgen één voor één weg

We zijn met Johan om de tafel gegaan en hebben als eerste gekeken naar wat zijn wensen waren.

Verhuizen naar een andere woning met de pensioendatum al in beeld

Hij wilde verhuizen, maar dacht dat het niet mogelijk was in verband met zijn leeftijd. Na een uitgebreide analyse bleek echter dat er zeker wel mogelijkheden waren om de financiering voor een nieuwe woning rond te krijgen. Door de lage rente konden de maandlasten zelfs omlaag. En dat was weer heel belangrijk omdat zijn inkomen na de pensioendatum lager ligt.

Ook advies bij de verkoop van de huidige woning

Verhuizen betekende echter wel dat de bestaande woning verkocht moest worden. Wij zijn natuurlijk geen makelaar, maar wij dachten wel mee over de verkoopprijs. Welke opbrengst was nodig om de nieuwe woning te kunnen kopen? Hierover hebben we constant contact gehouden. Ook bij het bezoeken van de notaris stonden mijn collega’s en ik voor Johan klaar. Want een woning verkopen en kopen is heel spannend. Dan is het fijn als er een onafhankelijk adviseur is op wie je kunt vertrouwen, en met je meegaat naar de notaris.

Ook na het aanvragen van de hypotheek staat Freek voor je klaar

Onlangs hielp ik Johan met een paar vragen over zijn belastingaangifte. Hij woont inmiddels al een jaar met veel plezier in zijn nieuwe woning. En daar ben ik best trots op. De slapeloze nachten zijn verdwenen en hij staat er nu veel beter voor dan een jaar terug.

Wil jij ook geen slapeloze nachten meer over jouw hypotheek?

Heb jij ook slapeloze nachten over je hypotheek? Bel Freek om te bekijken of het anders (en beter) kan. En wat jouw mogelijkheden zijn.  Het goede nieuws is dat er altijd wel een oplossing is. Ook nu zijn wij gewoon bereikbaar. Bel 0172 617 907 of maak online een (bel)afspraak!

Deze blog is geschreven door Ellen van Meijeren, hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek Bodegraven

Geplaatst

  • Bodegraven
  • 25 mei 2020

Situatie

  • Met pensioen , Scheiden , Volgende woning kopen

Wil je graag persoonlijk advies?

Bel Freek Hypotheek Bodegraven (0172 61 79 07) om een afspraak te maken of plan direct online een afspraak in.

Kansen op een hypotheek (en woning) na een echtscheiding

Alleenstaanden komen door de woningcrisis maar moeilijk aan een woning. Dus wat moet je dan als je gaat scheiden?

Hypotheek voor nieuwbouw Reesvelt in Reeuwijk

In het mooie Reeuwijk-Dorp in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk komt de nieuwbouwwijk Reesvelt. De 53 woningen worden aan de rand van het dorp gebouwd in de chique stijl van de jaren twintig en dertig.

Voorbehoud van financiering en jouw hypotheek

Sommige kopers kiezen ervoor een bod te doen zonder voorbehoud van financiering en voorbehoud van de bouwkundige keuring. Is dat verstandig? Je leest het in deze blog van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn.