Benut de jubelton nu het nog kan!

Vanaf 1 januari 2023 is het niet meer mogelijk om mensen tussen de 18 en 40 jaar ruim één ton belastingvrij (€ 106.671 in het jaar 2022) te schenken voor de aankoop van een eigen huis. Per 1 januari 2023 wordt de jubelton verlaagd naar een bedrag van € 27.231 en zal deze geheel worden afgeschaft per 1 januari 2024.

De jubelton geldt zowel voor een schenking van een ouder aan kind, alsook voor een schenking aan een derde. In ieder geval is vereist dat degene die de schenking ontvangt tussen de 18 en 40 jaar is én dat de schenking wordt besteed aan de aankoop of verbouwing van de eigen woning,  het afbetalen van de eigenwoningschuld of het afkopen van de rechten van erfpacht, opstal of beklemming van zijn/haar eigen woning. De jubelton mag gespreid worden geschonken over drie (3) achtereenvolgende kalenderjaren, maar dan moet degene die de schenking ontvangt (of diens partner) ook in het laatste jaar niet ouder zijn dan 39 jaar. Het is ook mogelijk de gehele schenking (van € 106.671) ineens te ontvangen, maar (deels) te besteden in de twee (2) daaropvolgende kalenderjaren.

Maak dit jaar nog gebruik van de jubelton

Wil je je (klein)kind meer dan € 27.231 schenken voor het kopen of verbouwen van een eigen huis? Dan is het slim om dat dit jaar (2022) nog te doen.

Volgens de huidige regels mag je (klein)kind het geld ook nog in 2023 of 2024 besteden. Handig als het huis nu nog niet is gevonden bijvoorbeeld.

Een afspraak maken met Freek Hypotheek Deventer

Bij Freek Hypotheek Deventer staat het hele team voor jou klaar om jouw woondromen waar te maken. Ben jij van plan te verhuizen? Neem dan contact met ons op om eens kennis te maken. Je kan Freek Hypotheek Deventer bereiken op: 0570-745908 of via deventer@freekhypotheek.nl. Tot snel!

Geplaatst

  • Deventer
  • 7 juli 2022

Situatie

  • Algemeen

Vacature hypotheekadviseur (24-40 uur)

Freek Hypotheek groeit! Wij zoeken per direct naar een enthousiaste hypotheekadviseur voor ons team in Deventer.

Magazine Freek Hypotheek Deventer najaar 2021

Twee keer per jaar verschijnt het Freek Hypotheek magazine. De tweede editie van 2021 is nu verschenen. Lees ‘m hier!

Vacature commercieel administratief medewerker binnendienst (24 uur)

Freek Hypotheek groeit! Wij zoeken per direct ter uitbreiding van ons team in Deventer een enthousiaste commercieel medewerker voor onze binnendienst. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze (potentiële) klanten en weet hier met jouw actieve en professionele benadering een goed vervolg aan te geven. Op een innovatieve manier klant- en resultaatgericht werken staat bij […]