Zo kun je geld uit je stenen halen

Wanneer je de AOW-leeftijd hebt bereikt en je huis meer waard is dan je hypotheek, kun je geld uit je stenen halen. Tegenwoordig zijn er hypotheekverstrekkers die het mogelijk maken om de overwaarde op te nemen zonder dat je je huis verkoopt.

Dit is ideaal als je je (klein)kinderen wilt helpen, je huis wilt verbouwen om deze levensloopbestendig te maken of simpelweg om je pensioen aan te vullen.

Hoe werkt deze opeetconstructie?

Met de opeetconstructie kan je een deel van de overwaarde opnemen. Dat kan in een keer of in maandelijkse termijnen. De rente die je moet betalen wordt bij de hypotheekschuld opgeteld zonder dat je maandlasten omhooggaan. En belangrijker nog, je hoeft je huis dus niet te verkopen. Ook is het mogelijk deze constructie af te sluiten naast de (eventuele) bestaande hypotheek.

Geplaatst

  • Deventer
  • 27 november 2019

Situatie

  • Algemeen , Met pensioen

Wil je graag persoonlijk advies?

Wil je meer over weten over de opeetconstructie? Maak dan snel een afspraak voor persoonlijk advies.

Benut de jubelton nu het nog kan!

Per 1 januari 2023 wordt de jubelton verlaagd naar een bedrag van € 27.231 en zal deze geheel worden afgeschaft per 1 januari 2024.

Vacature hypotheekadviseur (40 uur)

Freek Hypotheek groeit! Wij zoeken per direct ter uitbreiding van ons team in Deventer een enthousiaste hypotheekadviseur.

Magazine Freek Hypotheek Deventer najaar 2021

Twee keer per jaar verschijnt het Freek Hypotheek magazine. De tweede editie van 2021 is nu verschenen. Lees ‘m hier!