Aangifte inkomstenbelasting 2012 benodigd bij nieuwe hypotheek

Huiseigenaar voor 31 december 2012

Heb je voor 31 december 2012 een huis gekocht en wil je een nieuwe woning kopen dan kan jouw nieuwe geldverstrekker om een kopie van de aangifte inkomstenbelasting van 2012 vragen.

Wij kunnen ons voorstellen dat je deze niet hebt bewaard of deze niet meer kunt vinden. Geen probleem, je kunt een kopie van de aangifte inkomstenbelasting uit 2012 opvragen bij de belastingdienst of downloaden via het aangifte programma van 2012.

Aangifteprogramma van 2012

Heb jij toentertijd aangifte via je huidige computer gedaan? Download dan opnieuw het aangifteprogramma van 2012 en print opnieuw een kopie.

Kopie opvragen bij de belastingdienst

Heb je een nieuwe computer gekocht dan zal je een kopie bij de belastingdienst moeten opvragen. Houd er wel rekening mee dat er maximaal 8 weken voor staat voordat deze binnen is. De ervaring leert dat het formulier eerder bij jouw op de mat valt, maar laat het je niet gebeuren dat je het formulier op het laatste moment aanvraagt.

Wacht niet te lang met opvragen!

De belastingdienst zal 7 jaar jouw gegevens bewaren. Dat betekent dat je jouw kopie alleen nog in 2019 op kan vragen.

Ben je dus van plan binnenkort een nieuwe woning te kopen of ben je op zoek naar een nieuw huis? Vraag dan voor de zekerheid een kopie van de aangifte inkomstenbelasting van 2012 op.

Nieuw huis gekocht – Hoera!

Is het zo ver en heb je een nieuwe woning gekocht? Gefeliciteerd. Wij helpen je graag verder met de hypotheekaanvraag. Maak vrijblijvend een afspraak via onze online agenda of bel op telefoonnummer 030- 68 68 268.

Geplaatst

  • IJsselstein
  • 26 maart 2019

Situatie

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.