Het veranderende zorgsysteem, wat nu?

Door het veranderende zorgsysteem ben je als 60-plusser er niet zeker van hoe je toekomst eruit komt te zien. Wil je als oudere niet naar een zorginstelling, maar met elkaar de oude dag regelen? Lees dan verder. Wij vertellen je er graag meer over…

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Onze klanten, Vincent, Els, Marian en Truus bedachten een plan om de toekomst voor zichzelf een stuk zekerder te maken. Het idee was een eigen senioren appartement ontwikkelen waarin iedereen zijn eigen woning heeft en een gemeenschappelijke ruimte kan benutten.

Dit is bekend onder de term Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).
Technisch werden ze ineens een projectontwikkelaar en werden geconfronteerd met veel nieuwe zaken. Denk aan contact leggen met de gemeente; architect; de aannemer en natuurlijk het financiële plaatje.

Omdat vooraf een inschatting gemaakt moet worden over de financiële haalbaarheid is Freek Hypotheek IJsselstein er vanaf aanvang bij betrokken. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen belang, maar nu moet dit ineens op elkaar aansluiten.

Gezamenlijk huishouden

Een idee is leuk, maar hoe werk je dat uit. Na een aantal brainstorm sessies bedachten zij het volgende: van gescheiden huishoudens naar een woongroep. Een gezamenlijk huishouden van meerdere gezinnen in één woning, maar ook nog de zelfstandigheid. “Woongroep Route 60+” is ontstaan!

Bouwkavel en bouwplannen

Op naar de volgende fase: een kavel waarop het huis gebouwd kan worden. Na de zoektocht en een optie op een stuk grond is het tijd om een architectenbureau in te schakelen en de plannen op papier te zetten. Met een aantal obstakels onderweg is het toch gelukt een plan te maken. Hun droom wordt steeds meer werkelijkheid.

Het financiële plaatje

Na de eerste stappen; een plan, een kavel en een bouwtekening is het tijd om een aannemer in de arm te nemen, de bouwvergunning te regelen en vervolgens de financiering aan te vragen.

Freek Hypotheek IJsselstein heeft vooraf in beeld gebracht hoe dit moest worden opgepakt. Het lijkt een gemakkelijke opgave: drie woningen inruilen voor één. Toch was het een avontuur op zich om een geldverstrekker te vinden die mee wilde gaan in dit avontuur. Het is Freek Hypotheek gelukt om de afzonderlijke financieringen met een regiepartij af te ronden.

Energiezuinig huis

Inmiddels is er een fantastisch mooi plan gerealiseerd en kunnen de bewoners; Vincent, Els, Marian en Truus uitkijken naar hun prachtige energiezuinige woning die voor de toekomst bestendig is.

Meer informatie?

Ook de NOS heeft een stuk aan gewijd voor deze wooninitiatieven. Lees hier meer over.

Wil je het hele verhaal van “Woongroep Route 60+” lezen? Leef mee met het avontuur op www.route60plus.nl

Hulp van Freek Hypotheek

Freek Hypotheek helpt jou ook graag verder aan een woonsituatie zoals “Woongroep Route 60+”. Met onze ervaring en de ervaring van “Woongroep Route 60+” kan je jouw toekomst een stukje zekerder stellen en het heft in eigen hand houden.

Wil je meer informatie of hulp met de hypotheekaanvraag neem dan vrijblijvend contact op met Freek hypotheek.

Geplaatst

  • IJsselstein
  • 24 februari 2020

Situatie

  • Met pensioen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Kunnen senioren ook een hypotheek afsluiten in IJsselstein?

Ben je boven de 55 jaar dan wil je mogelijk een hypotheek afsluiten om kleiner te gaan wonen. Want een compactere woning heeft zo zijn voordelen: het vergt minder onderhoud en je hoeft minder schoon te maken.