Je auto winter(sport) klaar maken

Tijdens de winter heeft je auto net wat meer aandacht nodig. Hoewel het nog niet naar uit ziet dat de winter in Nederland om de hoek staat geeft Freek Hypotheek je een aantal tips om je auto winter(sport)klaar te maken.

Verwissel je banden naar winterbanden

Voor de hand liggend, maar wissel je zomerbanden om voor winterbanden. Wissel ze voor de zomer ook weer tijdig om voor zomerbanden. Winterbanden hebben tijdens de winter een betere grip op de weg vanwege de zachtere rubbersamenstelling en ander profiel. Dit is dus een stuk veiliger.

Schone ramen

Maak je ramen goed schoon. Schone ramen beslaan namelijk minder snel. Zet je airco aan om de condens welke toch ontstaat weg te krijgen. Goed zich op de weg is belangrijk.

Ruitensproeiervloeistof bijvullen met antivriesvariant

In de zomer gebruik je een andere ruitensproeiervloeistof dan in de winter. De variant voor in de winter is blauw van kleur en de variant voor in de zomer is rood/roze. Het verschil zit hem in de antivries welke toegevoegd is aan de winterse variant. Het is belangrijk deze per seizoen te veranderen zodat je ruiten niet bevriezen. Goed zicht is belangrijk en zorgt ervoor dat je veilig op locatie aankomt.

Winterdeken

Koop een winterdeken voor over de voorruit heen. Dit voorkomt bevriezing van je ramen en dus ’s ochtends krabben. Oude kranten zijn geen goed idee, deze kunnen namelijk aan de ruit vast vriezen.

Controleer de ruitenwissers

Ruitenwissers zullen naar mate ze ouder worden harder worden. Wanneer dit het geval is kun je ze het beste vervangen. Je kunt er voor kiezen om deze te vervangen voor ruitenwissers waar antivries in zit. Verwijder sneeuw en ijs nooit met de ruitenwisser. Wanneer ze vastgevroren zijn kun je de ruitenwissers en het motortjes beschadigen. Gooi geen emmer warm water over de ruiten, deze kunnen springen!

Zorg voor “winterspullen” in je auto

Om met de auto ‘winterproof’ de weg op te gaan is het belangrijk om een aantal spullen in de auto te hebben liggen. Denk aan een ijskrabber, zeemdoek om de binnenkant van je ruiten droog te maken, ruit- en slotontdooier (bewaar deze in huis) en een anti-ijsdeken.

Rubbers van de auto insmeren

Om te voorkomen dat de deur van de auto niet meer open gaat kun je de rubbers insmeren met een rubberstick of talkpoeder. Ook je sloten kunnen dichtvriezen. Hiervoor kun je slotontdooier of WD-40 gebruiken.

Niet de handrem gebruiken

De handrem kan vastvriezen. Je kan de auto beter in de 1e versnelling of in de P stand zetten. Is je handrem toch bevroren, trek de handrem dan voorzichtig strakker aan, dat zorgt ervoor dat het ijs breekt.

Vermijd korte afstanden

Bij korte ritjes warmt de auto niet voldoende op, waardoor er startproblemen kunnen optreden. Het is schadelijker voor de batterij.

Verzekeringen via Freek Hypotheek

Ben je klaar om veilig te weg op te gaan? Vergeet niet je auto- en reisverzekering voor de wintersport. Freek Hypotheek maakt vrijblijvend een premie indicatie voor je op. Zo weet je dat je goed verzekerd bent.

Geplaatst

  • IJsselstein
  • 17 januari 2020

Situatie

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.