Oversluiten naar een hypotheek met NHG

Wij krijgen vaak de vraag of een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) overgesloten kan worden naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.  Graag vertellen wij je hier meer over.

Kostengrens NHG verhoogd

De NHG kostengrens is vanaf 1 januari 2020 gestegen naar € 310.000,00. Voorheen was dit tot € 290.000,00. 

Heb je een woning met energiebesparende voorzieningen dan bedraagt de kostengrens vanaf 2020 € 328.600,00. Voorheen was dit € 307.400,00.

Marktwaarde is van belang

Voor 31 december 2019 kon een hypotheek zonder NHG overgesloten worden naar een hypotheek met NHG. Vanaf 2020 zijn de regels hiervoor veranderd.

Voorheen kon je, wanneer de hoogte van je lening lager was dan de NHG kostengrens, oversluiten naar een hypotheek met NHG. Een van de voordelen hiervan is, is dat de rente lager is dan bij een hypotheek zonder NHG. Je ontvangt een rentekorting.

In 2020 mag, naast de hoogte van je lening, de marktwaarde van je woning niet hoger zijn dat de NHG grens (€ 310.000,00 of € 328.600,00). 
Is de marktwaarde hoger dan deze kostengrens dan kun je niet meer oversluiten naar een hypotheek met NHG.

Afspraak met Freek Hypotheek

Wil je meer informatie hierover? Of voldoe je aan de voorwaarden om over te sluiten naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Freek Hypotheek helpt je graag verder en vertelt je wat jouw mogelijkheden en voordelen zijn.

Geplaatst

  • IJsselstein
  • 10 januari 2020

Situatie

  • Algemeen , Oversluiten

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Goed verzekerd op vakantie gaan

Freek Hypotheek wilt dat je goed voorbereidt op vakantie gaat. Neem contact met Freek op om je doorlopende reisverzekering na te lopen of af te sluiten.

Gesloten tijdens Hemelvaart

Freek Hypotheek IJsselstein is tijdens Hemelvaart 2019 gesloten.

Gratis gesprek tijdens de Freek-Oversluit-Week van 27 mei t/m 2 juni

De rente is op dit moment (nog) historisch laag. Heb je een aantal jaar geleden je huis gekocht en de hypotheek gesloten tegen een hogere rente dan er op dit moment geldt? Dan zou er een mogelijkheid kunnen zijn om je rente te verlagen.