Zijn mijn kinderen meeverzekerd op mijn verzekeringen?

Gaat je zoon of dochter op kamers en vraag je je af of ze nog meeverzekerd zijn op jouw verzekeringen? Freek Hypotheek vertelt je het antwoord.

Zorgverzekering

Jongeren zijn tot hun 18de gratis meeverzekerd op jouw zorgverzekering. Vanaf de 1e van de maand na de verjaardag van je zoon en/of dochter dient er premie betaald te worden voor de zorgverzekering. Je kunt er voor kiezen om je kind mee te verzekeren met dezelfde of een aangepast zorg of een eigen zorgverzekering af te laten sluiten.

Zorgtoeslag

Wellicht heeft jouw zoon en/of dochter recht op zorgtoeslag. Zo betaal je minder zorgkosten.

Weten of ze recht hebben op zorgtoeslag? Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst. Op de site van de Belastingdienst kunnen jongeren ook de zorgtoeslag aanvragen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je kind studeert en in Nederland op kamers woont is hij of zij nog meeverzekerd op jouw aansprakelijkheidsverzekering. Wel dient er op je polis aangegeven te staan dat je verzekerd bent voor gezin (of alleenstaande) mét kinderen.

Inboedelverzekering

Deze verzekering is niet verplicht. Toch is het verstandig om na te gaan hoeveel spullen jouw zoon of dochter heeft. Staat er voor honderden of wellicht duizenden euro’s aan spullen, bijvoorbeeld elektronica, dan kun je er over nadenken deze verzekering af te sluiten. Een buitenshuisdekking kun je als aanvullende module meeverzekeren op de inboedelverzekering. Zo zijn je kinderen onderweg ook verzekerd.

Studenten kunnen vaak korting krijgen op de verzekering. Let wel op, er zijn eisen waar aan moet worden voldaan voordat er uitgekeerd wordt. Denk aan braaksporen. Vraag dit na voordat je de verzekering afsluit.

Premie indicatie schadepakket

Wij maken graag een premie berekening op maat. Wil je hier gebruik van maken neem dan vrijblijvend contact met ons op of plan een afspraak in via onze online agenda.Geplaatst

  • IJsselstein
  • 10 september 2020

Situatie

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.