Energiezuinig en duurzaam wonen? Freek helpt je op weg

Energiezuiniger en duurzaam wonen, wie wil dat nou niet? Want je energierekening gaat omlaag en je helpt mee aan een beter milieu. Freek Hypotheek geeft je tips over het verduurzamen. Ook legt Freek uit hoe je energiebesparende maatregelen financiert.

Helft Nederlanders verduurzaamt woning

Duurzaamheid is hot. In 2020 heeft 51% van de Nederlanders duurzame aanpassingen aan de woning gedaan of laten uitvoeren. Dit komt neer op ruim vier miljoen huishoudens die hun woning hebben verduurzaamd. Per woning zijn ongeveer vier aanpassingen gedaan. Daarmee komt het totaal op bijna zestien miljoen duurzame aanpassingen in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 4.000 Nederlanders.

Welke mogelijkheden zijn er om een duurzame woning te krijgen?

Er zijn veel mogelijkheden om je huis duurzamer te maken. En dat hoeft niet veel geld en tijd te kosten. Denk aan LED verlichting en energiezuinige apparaten. Daarnaast zijn er ook oplossingen waar meer budget voor nodig is. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, energiezuinige verwarming en isolatie. Ingewikkeld is dat niet. Maar hulp is handig. Kijk daarom bijvoorbeeld eens op www.verbeterjehuis.nl

Tips als je aan de slag gaat

Wil je jouw huis duurzamer maken? Neem dan contact op met verschillende leveranciers. Want er zijn vaak meerdere oplossingen. Bij zonnepanelen bijvoorbeeld is de plaats en opstelling belangrijk. Elke leverancier heeft daar vaak een andere kijk op. Baseer je keuze dus niet alleen op de prijs. En onze tip is om ook naar reviews van de leveranciers te kijken.

Overigens worden zonnepanelen steeds betaalbaarder. En omdat de opbrengt de afgelopen jaren sterk steeg, is de terugverdientijd ook steeds korter.

Een lening of hypotheek om jouw woning duurzamer te maken

Ja, je kan een lening krijgen of je hypotheek aanpassen om jouw woning te verduurzamen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, zoals een duurzaamheidslening of het aanpassen van je hypotheek. De adviseurs van Freek helpen je graag om die in beeld te brengen.  Veelal zijn de kosten flink lager dan de opbrengst.

Huis energiezuiniger maken na de aankoop

Koop je een huis dat nog niet zo energiezuinig is? Dan is het aan te raden voor je er in trekt het huis energiezuiniger te maken. Als je hier niet voldoende reserves voor hebt, kan je een hogere hypotheek krijgen. Je moet dan kunnen aantonen dat je het extra geleende geld gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Je hypotheek mag dan maximaal 106% van de nieuwe woningwaarde bedragen (anders is dat 100%).

Bespreek jouw wensen voor duurzaam wonen met Freek

Freek helpt je graag met energiezuinig en duurzaam wonen. Maak daarom eens een afspraak met onze adviseurs in Alphen aan den Rijn, Bodegraven of Utrecht.

Geplaatst

  • Alphen aan den Rijn
  • 22 maart 2021

Situatie

  • Verbouwen

Persoonlijk advies over duurzaam wonen?

Stel je vraag online of maak een afspraak. Dat kan telefonisch, via beeldbellen of bij ons op kantoor in Alphen aan den Rijn, Bodegraven of Utrecht.

Duurzaamheidskorting op je hypotheek

Dankzij energielabel A of hoger kom je mogelijk in aanmerking voor duurzaamheidskorting op je hypotheek. Benieuwd hoe het werkt en wat het je oplevert?

Verbouwen door je hypotheek te verhogen

Denk je erover je hypotheek te verhogen om te verbouwen? Freek legt stap voor stap uit hoe dat werkt.

Maandlasten bouwdepot berekenen: zo doe je dat

Financier de verbouwing van je huis met een bouwdepot. Weten hoe dat werkt en hoe je de maandlasten van zo’n bouwdepot kunt berekenen? We leggen het uit.