Hypotheek oversluiten met lagere maandlasten in Utrecht

Veel mensen met een hypotheek die al wat langer loopt, zijn daar niet tevreden mee. En dat is logisch, want de hypotheekrente stond tot een aantal jaren geleden veel hoger. Bovendien zijn er veel hypotheken waar een spaar- of beleggingspolis bij hoort, die polissen leveren vaak niet op wat vooraf verwacht werd. Jouw hypotheek oversluiten levert nu vaak veel op. Michiel Pelser, hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek Utrecht, geeft 5 redenen waarom dit het juiste moment is om met Freek om de tafel te gaan.

1. Profiteren van de lage hypotheekrente

De rente nog steeds historisch laag. Wat er in de toekomst gebeurt, kan niemand met zekerheid zeggen, maar (veel) lager dan dit zal de hypotheekrente niet komen te staan. Vergeet dus niet te profiteren!

2. Spaar- en beleggingspolissen leverden te weinig op

Veel mensen hebben nog spaar- en beleggingspolissen die zijn verbonden aan hun hypotheek. Na een aantal crisisjaren gaat het gelukkig nu wat beter. Daardoor hebben de beleggingspolissen eindelijk weer een goede waarde. Dat maakt het interessant om de polis nu af te kopen.

Voor spaarpolissen geldt dat ze nu weinig opleveren door de lage rente. Ook dat is een goede aanleiding om te kijken naar de mogelijkheden de polis af te kopen en jouw hypotheek te wijzigen.

3. Stoppen met spaar- en beleggingspolissen is sinds dit jaar makkelijker

Heb je een bankspaar- of beleggingshypotheek? Dan kun je die sinds 1 april 2017 eenvoudiger oversluiten of aflossen. Voor die datum was het zo dat mensen die vroegtijdig aflossen, inkomstenbelasting moeten betalen over het spaar- of beleggingsdepot. Het gaat om 40,8 of 52 procent over de beleggings- of spaarwinst. Die heffing is verdwenen.

4. Dubbel voordeel: lagere rente en lagere hypotheekschuld

De hypotheek kan op dit moment vaak beduidend goedkoper gemaakt worden door hem over te sluiten. Zeker als dat een lagere hypotheekrente betekent én als de waarde van een polis gebruikt wordt om de hypotheekschuld direct te verlagen.

Banken belonen het verlagen van de hypotheekschuld (bijvoorbeeld door de uitkering uit de polis) vaak ook nog extra door een nog lagere hypotheekrente aan te bieden. Dan wordt het voordeel helemaal groot.

Freek zorgt voor je hypotheek!

Voor heel veel huizenbezitters is de hypotheek oversluiten interessant, het oversluiten van de hypotheek is dan ook erg populair. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden. Freek helpt je graag jouw hypotheek te verbeteren en jouw maandlasten te verlagen. Vaak is de besparing nog groter dan vooraf werd verwacht op basis van online berekeningen.

Geplaatst

  • Vleuten
  • 30 november 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Freek staat voor je klaar! Stel je vraag of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Leennormen 2024 en de invloed op jouw maximale hypotheek

De leennormen hebben invloed op je maximale hypotheek. Koop je in 2024 bijvoorbeeld een energiezuinige woning, dan kun je hiervoor extra geld lenen.

Hypotheekadvies voor Haagstede in Maarssen

Wil je gaan wonen in het nieuwbouwproject Haagstede in Maarssen? Dan is Freek er voor het advies over jouw hypotheek.

Hypotheek voor Krekenlanden in Nieuwkoop

Nieuwbouwproject Krekenlanden komt in de wijk Buytewech-Noord in Nieuwkoop. Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met Freek Hypotheek.