Eerste woning kopen

Ben je starter en ga je je eerste huis kopen? Dat is heel leuk, maar ook spannend. Want wat komt er allemaal bij kijken? Freek legt aan de hand van een checklist stap voor stap uit waar je op moet letten.

1. Huren of kopen?

Weet je al zeker dat je een huis wilt kopen of twijfel je nog? Iedere situatie is anders. Daarom is het heel belangrijk om te weten wat in jouw situatie verstandig is om te doen. Check hier de voor- en nadelen van huren en kopen.

2. Wat is je maximale hypotheek?

Voordat je een woning koopt, is het belangrijk om te weten wat jouw maximale hypotheek is. Dat hangt namelijk af van jouw inkomen. Bereken hier online hoeveel hypotheek je kunt krijgen.

3. Wat voor huis wil je?

Het is belangrijk om te oriënteren naar wat voor huis je op zoek bent. Ben je op zoek naar een appartement of ga je voor een eengezinswoning? Start je de huizenjacht door bijvoorbeeld online te zoeken op een website zoals Funda of neem je contact op met een makelaarskantoor?

4.Welke hypotheekvorm kies je?

Er zijn diverse hypotheekvormen. Denk aan een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en spaarhypotheek. Het verschil tussen deze hypotheekvormen zit ‘m vooral de manier van aflossen. Je maandlasten verschillen ook per hypotheekvorm. Freek geeft graag advies over welke hypotheekvorm het beste bij jou past.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor?

Alles over jouw hypotheek

5 Tips voor het bezichtigen van een huis

Tweemaal per jaar organiseert de NVM een Open Huizen dag. Je kunt dan een groot aantal huizen bezichtigen zonder afspraak. Dit is hét moment om te oriënteren op de huizenmarkt. Maar waar let je dan op? Hoe gebruik je deze dag optimaal? Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Je eerste hypotheek afsluiten in Zaandam?

Je eerste huis kopen – en dus je eerste hypotheek afsluiten – is voor iedereen spannend. Er valt veel te regelen en je hebt ongetwijfeld de nodige vragen. Gelukkig heb je Freek.

Een huurwoning bij Woonforte kopen? Freek zorgt voor je hypotheek!

Wil e een huurwoning kopen van Woonforte? Dan weet Freek precies wat er nodig is voor een passende hypotheek.

Een aflossingsvrije hypotheek voor starters: handig of niet?

We vertellen je waarom het voor starters interessant kan zijn om een deel van je hypotheek aflossingsvrij te maken.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter huren of kopen? Freek vertelt je de voor- en nadelen van beide opties. Klik snel verder.

Wel of geen kosten koper voor starters na wijziging overdrachtsbelasting?

Dat de overdrachtsbelasting is afgeschaft voor personen onder de 35 jaar, betekent niet dat er helemaal geen kosten koper meer zijn voor starters.