Jullie hypotheek bij een echtscheiding

Advies van Freek in Alphen aan den Rijn

Hebben jullie samen een hypotheek en gaan jullie uit elkaar? Freek in Alphen aan den Rijn adviseert over jullie hypotheek bij een echtscheiding. We zorgen ervoor dat alles goed en zo snel mogelijk wordt afgehandeld, zodat de hypotheek geen extra kopzorgen bezorgt in deze moeilijke periode.

De belangrijkste vraag voor de hypotheek bij een echtscheiding

Blijft één van jullie in het huis wonen of gaat het huis in de verkoop? Dat is in dit geval de belangrijkste vraag. Vaak wil één iemand in de huidige woning blijven, maar dit moet dan wel financieel haalbaar zijn.

Als één iemand in de woning blijft: hypotheek aanpassen

Blijft één van jullie wonen in de huidige woning, maar hebben jullie samen een hypotheek? Dan moet diegene het deel van het huis van de ander overkopen. Vervolgens moet de hypotheekverstrekker één van jullie uit hoofdelijke aansprakelijkheid ontslaan. Het ontslaan van de hoofdelijke aansprakelijkheid van één van de twee partners betekent dat de volledige hypotheekschuld door de achterblijvende partner moet worden betaald. Het is daarom heel belangrijk goed uit te zoeken of hij of zij de hypotheeklasten kan dragen.

Daarna beoordeelt de bank de situatie meestal als een nieuwe hypotheek. De bank kan bijvoorbeeld opnieuw naar het inkomen kijken van degene die in het huis blijft wonen, maar ook naar de waarde van het huis. De hypotheek aanpassen heeft ook invloed op de hypotheekrenteaftrek. Freek in Alphen aan den Rijn begeleidt jou en je ex-partner natuurlijk bij al deze stappen.

Als de woning verkocht wordt: overwaarde of restschuld?

Als je de woning verkoopt, dan wordt de hypotheek na de verkoop afgelost. Een belangrijke vraag is of er overwaarde op de woning zit. Als dat zo is, krijg je te maken met de eigenwoningreserve. Die overwaarde kun je gebruiken om een nieuw huis te kopen. Verkopen jullie de woning met verlies, dan houden jullie een restschuld over.

Advies over jouw hypotheek bij een echtscheiding? Maak een afspraak met Freek!

Freek zorgt voor je hypotheek. Dat geldt natuurlijk ook bij vervelende gebeurtenissen, zoals een scheiding. Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn.

Persoonlijk advies over je hypotheek bij een echtscheiding?

Neem contact op met Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn voor een eerlijk en helder advies. Bel 0172 49 29 47 of maak direct online een afspraak.