Hypotheek oversluiten in Alphen aan den Rijn

Loopt je hypotheek al wat langer? Dan is de kans groot dat je er niet meer tevreden mee bent. Waarschijnlijk is je rente te hoog. Want de hypotheekrente stond tot een aantal jaren geleden veel hoger. Omdat de rentestand historisch laag is, kan je door je hypotheek oversluiten flink besparen op jouw maandlasten.

Offerte aanvragen voor hypotheek oversluiten

Waar moet je op letten bij oversluiten

 1. Je betaalt advieskosten
  Oversluiten betekent eigenlijk dat je een nieuwe hypotheek afsluit voor jouw bestaande woning en dat de huidige hypotheek stopt. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden.
 2. Je betaalt (meestal) een boete
  Hou er rekening mee dat bij het oversluiten wel een boete in rekening gebracht kan worden.
 3. Boeterente is fiscaal aftrekbaar
  Niet alleen maar slecht nieuws over de boeterente, want de boeterente bij je hypotheek oversluiten kun je  aftrekken van de belasting. Ook andere kosten zoals advies- en afsluitkosten, taxatiekosten en notariskosten zijn fiscaal aftrekbaar bij het oversluiten van je hypotheek.
 4. Misschien is verhuizen wel voordeliger
  Door de krapte op de woningmarkt is jouw woning waarschijnlijk snel verkocht als je hem te koop zet. En voor een mooie prijs. Als je een andere woning op het oog hebt, kan verhuizen voordelig uitpakken.
 5. Denk ook aan rentemiddeling
  Rentemiddeling is een andere mogelijkheid om jouw maandlasten te verlagen. Dit doe je door de rente van jouw hypotheek om te zetten naar een nieuw, lager rentepercentage. Bij rentemiddeling breek je je huidige rentevaste periode open. Je krijgt vervolgens een nieuwe rentevaste periode. Lees meer over de voor- en nadelen van rentemiddeling.

Advies over je hypotheek oversluiten? Maak een afspraak met Freek

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden. Freek Hypotheek helpt je graag jouw hypotheek te verbeteren en jouw maandlasten te verlagen. Meestal is de besparing groter dan vooraf werd verwacht op basis van online berekeningen. Maak dus een afspraak met Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn. Bel 0172 – 49 29 47 of plan direct een afspraak in via deze website.

Persoonlijk advies over je hypotheek oversluiten?

Maak een afspraak met Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn.