Hypotheek voor senioren in Alphen aan den Rijn

Bereik je binnen 10 jaar je pensioenleeftijd en wil je verhuizen of je hypotheek oversluiten? Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn is de specialist als het gaat om een hypotheek voor senioren. Maak daarom een afspraak.

Maximale hypotheek berekenen op basis van pensioeninkomen

Ben je 57 of ouder en wil je verhuizen? Dan is een geldverstrekker verplicht om je maximale hypotheek te baseren op je pensioeninkomen. Meestal daalt je inkomen echter nadat je met pensioen gaat. Dat betekent dus een lager maximaal hypotheekbedrag.

Hypotheek oversluiten als je ouder dan 57 bent

Als je als oudere een hoge hypotheeklasten betaalt, wil je die natuurlijk graag verlagen. Dat kan bijvoorbeeld door de hypotheek over te sluiten. Maar ook hier zit het verwachte inkomen na pensionering soms in de weg. De inkomenseis verhindert dat je een nieuwe, goedkopere hypotheek kan afsluiten.

Goed nieuws over de hypotheek voor senioren

Het is nu extra aantrekkelijk om in actie te komen, want er is goed nieuws. Het is sinds kort eenvoudiger een hypotheek voor senioren te krijgen. Dit komt omdat de acceptatienormen voor een NHG-hypotheek zijn verruimd.

Meer mogelijkheden senioren alleen voor hypotheken met NHG

De geldverstrekkers werken mee aan maatwerkoplossingen voor ouderen, omdat de hypotheken gegarandeerd worden door de NHG. Dat betekent ook dat de maatwerkoplossing alleen geschikt is voor hypotheken tot het maximumbedrag dat met NHG beschikbaar is. Dat maximum wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld. In 2019 bedraagt het maximum € 290.000.

Advies hypotheek voor senioren van Freek in Alphen aan den Rijn

Wil je ook advies over een hypotheek voor senioren? Maak dan een afspraak met één van de hypotheekspecialisten van Freek in Alphen aan den Rijn. Het eerste gesprek is altijd zonder kosten en verdere verplichtingen.

Persoonlijk advies over de hypotheek voor senioren?

De specialisten van Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn helpen je graag. Maak via onderstaande knoppen nader kennis met ons kantoor of plan direct jouw afspraak in.