Hypotheekadvies nieuwbouw in Bodegraven

In Bodegraven, Driebruggen, Nieuwerbrug en Reeuwijk starten veel nieuwbouwprojecten. Heb jij een nieuwbouwwoning op het oog? Dan helpt Freek je graag met hypotheekadvies nieuwbouw.

Hypotheekadvies nieuwbouw Bodegraven? Maak een afspraak met Freek!

Freek zorgt voor je hypotheek, ook bij nieuwbouw. Al vanaf de eerste oriëntatie kun je bij ons terecht. We denken met je mee en geven hypotheekadvies over de haalbaarheidscheck, het bouwdepot, jouw hypotheeklasten tijdens bouw en mogelijke dubbele woonlasten. Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek Bodegraven.

Tip van Freek: haalbaarheidscheck

Projectontwikkelaars van nieuwbouwprojecten vragen vaak om een haalbaarheidscheck. Dat betekent dat een hypotheekadviseur kijkt naar jouw financiële situatie. Past de nieuwbouwwoning die je op het oog hebt binnen jouw mogelijkheden? Dan krijg je een verklaring – de haalbaarheidscheck – dat jij financieel in staat bent de woning te kopen.

Tip van Freek: koop-/aanneemovereenkomst

Koop je een nieuwbouwwoning? Dan teken je daarvoor eerst een koop-/aanneemovereenkomst. Daarna kun je samen met Freek een hypotheek aanvragen. Eerder niet, want om een hypotheek af te sluiten moet je een onderpand hebben. Als de bouw van start gaat, teken je bij de notaris de hypotheekakte.

Tip van Freek: geldigheid hypotheekofferte

Bij een nieuwbouwhuis is het belangrijk dat je goed let op de geldigheid van de offerte. Vaak duurt het even voordat de bouw van een nieuwbouwproject begint. Je krijgt bij de meeste hypotheekverstrekkers een hypotheekofferte die 6 maanden geldig is. Begint de bouw nog later? Dan kan deze termijn worden verlengd. De rente die in jouw offerte staat blijft tijdens deze periode geldig. Aan deze verlenging zijn vaak wel kosten verbonden.

Tip van Freek: start nieuwbouwhypotheek

Bij nieuwbouw weet je van tevoren nooit precies wanneer je voor je hypotheek gaat betalen. Zodra je de hypotheekakte bij de notaris hebt ondertekend, moet je elke maand hypotheekrente en meestal ook hypotheekaflossing betalen. Uit de hypotheek worden eerst de kosten betaald die direct verschuldigd zijn, zoals voor de aankoop van de grond en de al uitgevoerde bouwwerkzaamheden. Het resterende hypotheekbedrag komt in een bouwdepot.

Hypotheekadvies nieuwbouw van Freek?

Maak direct online een afspraak met Freek Hypotheek Bodegraven.