Nieuwbouw in de Zaanstreek: ontdek jouw mogelijkheden!

Eindelijk heb je de knoop doorgehakt, je gaat op zoek naar een nieuwbouwwoning in de Zaanstreek. Er wordt genoeg gebouwd, dus aan mogelijkheden geen gebrek. Nu alleen nog even ingeloot worden en de hypotheek regelen natuurlijk. Maar hoe gaat het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning eigenlijk in zijn werk? Waar moet je allemaal op letten en op welk moment regel je eigenlijk de hypotheek? Freek neemt deze zorgen graag bij je weg en helpt met het regelen van de hypotheek. We helpen je met de haalbaarheidscheck, het bouwdepot en jouw hypotheeklasten tijdens en na de bouw. Ook geven we je advies over eventuele dubbele woonlasten en helpen we je met het verlichten van de lasten tijdens de bouw van jouw droomhuis.

Brokking aan de Zaan Freek hypotheek
Nieuwbouwproject Brokking aan de Zaan

Wat is een haalbaarheidscheck?

Bij een haalbaarheidscheck kijken we vooraf, vrijblijvend naar jouw financiële situatie. Past de nieuwbouwwoning die je op het oog hebt binnen jouw mogelijkheden? Dan krijg je van ons het goede nieuws dat je financieel in staat bent om een woning te kopen! Projectontwikkelaars van nieuwbouwprojecten vragen regelmatig om deze haalbaarheidscheck. Zo weten ze van tevoren waar ze aan toe zijn. Dit biedt niet alleen zekerheid voor de projectontwikkelaar, maar ook voor jou!

Wanneer moet mijn hypotheek rond zijn?

Ben je ingeloot voor de nieuwbouwwoning? Gefeliciteerd! Dan is het tijd om de koop-/ aanneemovereenkomst te tekenen. Zodra jouw handtekening officieel op het document staat, is het tijd om de hypotheek te gaan regelen. Dit kan namelijk pas als de gegevens van het onderpand voor de hypotheek bekend zijn.

Samen brengen we jouw financiële situatie in kaart en kijken we welke hypotheek aansluit bij jouw wensen. Als de hypotheek rond is en er is aan de voorwaarden voor de koop voldaan, is het tijd om de hypotheekakte te tekenen bij de notaris. En dan is het officieel, de hypotheek gaat van start. En niet alleen de hypotheek, maar meestal ook de bouw van jouw droomhuis!

Wanneer ga ik betalen voor mijn hypotheek?

Zodra je jouw handtekening onder de hypotheekakte hebt gezet, moet er iedere maand hypotheekrente en meestal ook aflossing worden betaald. Uit de hypotheek betaalt de notaris vaak de eerste kosten. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de aankoop van de grond en een eerste bouwtermijn.

De rest van het hypotheekbedrag wordt opzijgezet in een bouwdepot bij de hypotheekverstrekker. Vanuit dit depot worden de rekeningen van het bouwbedrijf betaald. Je ontvangt een rentevergoeding over het saldo in jouw bouwdepot. Deze vergoeding verrekent de geldverstrekker iedere maand met de door jou te betalen maandtermijn.

Naarmate de bouw van de nieuwbouwwoning vordert, neemt het bedrag in het bouwdepot steeds verder af. Je krijgt dan ook minder rente en meer maandlasten naarmate de oplevering van de woning dichterbij komt. In sommige gevallen kunnen de maandlasten tijdens de bouw worden opgenomen in de hypotheek. Hierdoor heb je gedurende de bouw van het huis geen extra maandlasten. Dat kan heel handig zijn als jouw maandlasten nu al hoog zijn. 

Advies nodig? Kom lang bij Freek!

Heb je verder nog vragen of ben je nieuwsgierig geworden naar jouw mogelijkheden? Maak dan gratis een afspraak bij Freek Hypotheek Zaandam en ontdek wat er voor jou mogelijk is op het gebied van nieuwbouwwoningen in de Zaanstreek!

Heb je je droomhuis in de Zaanstreek nog niet op het oog, maar ben je wel hard op zoek? Bekijk hieronder dan de nieuwbouwprojecten in de Zaanstreek en wie weet tot snel!

Brokking aan de Zaan
Gouwpark
Kreekrijk
Oostzijderpark

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.