Scheiden en je hypotheek in Vleuten

Ga je scheiden en hebben jullie samen een koopwoning? Freek Hypotheek helpt jou en je ex-partner om de zaken netjes af te handelen zodat de hypotheek geen extra kopzorgen oplevert. Want een echtscheiding is al vervelend genoeg.

Wat gaat er gebeuren met de woning?

Gaat het huis in de verkoop of blijft één van jullie in het huis wonen? Vaak wil één iemand in de huidige woning blijven, maar dit moet dan wel financieel haalbaar zijn. Woon je in (de buurt van) Utrecht Leidsche Rijn, Vleuten of De Meern? Dan komt Freek bij je langs (of jij komt bij ons langs) om te bekijken wat mogelijk is en alles netjes af te handelen.

Scheiden en één iemand blijft in de woning: hypotheek aanpassen

Blijft één van jullie wonen in de huidige woning? Dan moet diegene het deel van het huis van de ander overkopen. Vervolgens moet de hypotheekverstrekker één van jullie uit hoofdelijke aansprakelijkheid ontslaan. Dit betekent dat de volledige hypotheekschuld door de achterblijvende partner moet worden betaald. Maar kan hij of zij de hypotheeklasten wel dragen? Freek berekent dit voor je. Daarna beoordeelt de bank de situatie meestal als een nieuwe hypotheek.

Scheiden en de woning wordt verkocht: overwaarde of restschuld?

Als je de woning verkoopt, dan wordt de hypotheek na de verkoop afgelost. Een belangrijke vraag is of er overwaarde op de woning zit. Als dat zo is, krijg je te maken met de eigenwoningreserve. Die overwaarde kun je gebruiken om een nieuw huis te kopen. Verkopen jullie de woning met verlies, dan houden jullie een restschuld over.

Advies over scheiden en je hypotheek

Maak een afspraak met Freek Hypotheek Utrecht – Vleuten – De Meern. Ook bij een echtscheiding zorgen wij voor je hypotheek!

Wil je graag persoonlijk advies?

Plan dan direct een afspraak in met Freek! Het eerste gesprek is altijd zonder kosten en verdere verplichtingen.