Hypotheek oversluiten in Utrecht Vleuten De Meern

Heb je jouw hypotheek al meer dan 5 jaar geleden afgesloten en daarna niet meer aangepast? Dan is je hypotheek oversluiten meestal voordelig. En leeftijd speelt geen rol. Ook als je pensioendatum in zicht is (of al bereikt), dan is er heel veel mogelijk!

Want waarschijnlijk is je rente hoger dan nodig. De hypotheekrente is nu bijzonder laag. Door je hypotheek over te sluiten kun je flink besparen op jouw woonlasten. Vraag daarom direct een offerte aan bij Freek.

Oversluiten of rentemiddeling?

Rentemiddeling is soms ook een optie om jouw maandlasten te verlagen. Dit doe je door de rente van jouw hypotheek om te zetten naar een nieuw, lager rentepercentage. Bij rentemiddeling breek je je huidige rentevaste periode open. Je krijgt vervolgens een nieuwe rentevaste periode. Freek vergelijkt dit alternatief met de optie hypotheek oversluiten.

Je betaalt (meestal) een boete, maar de boeterente is fiscaal aftrekbaar

Hou er rekening mee dat bij het oversluiten wel een boete in rekening gebracht kan worden. Maar er is niet alleen maar slecht nieuws over de boeterente, want de boeterente bij je hypotheek oversluiten kun je  aftrekken van de belasting. Ook andere kosten zoals advies- en afsluitkosten, taxatiekosten en notariskosten zijn fiscaal aftrekbaar bij het oversluiten van je hypotheek. En vergeet niet: vaak is het voordeel uiteindelijk veel hoger dan de boete.

Hypotheek oversluiten: je betaalt advieskosten

Oversluiten betekent eigenlijk dat je een nieuwe hypotheek afsluit voor jouw bestaande woning en dat de huidige hypotheek stopt. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Freek is hier altijd vooraf eerlijk en transparant over.

Misschien is verhuizen in Utrecht, Vleuten of De Meern wel voordeliger

Door de krapte op de woningmarkt is jouw woning waarschijnlijk snel verkocht als je hem te koop zet. En voor een mooie prijs. Als je een andere woning op het oog hebt, kan verhuizen voordelig uitpakken. Freek kent de huizenmarkt in Utrecht, Vleuten en De Meern en bespreekt daarom ook deze optie met je.

Advies over je hypotheek oversluiten? Maak een afspraak met Freek

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden. Freek Hypotheek Utrecht – Vleuten – De Meern helpt je graag jouw hypotheek te verbeteren en jouw maandlasten te verlagen. Meestal is de besparing groter dan vooraf werd verwacht op basis van online berekeningen. Maak dus een afspraak met Freek Hypotheek via 030 – 677 10 90 of vul het afspraakformulier in.

Persoonlijk advies over hypotheek oversluiten in Utrecht?

Maak een afspraak via 030 – 677 10 90 of klik op onderstaande link. Het vrijblijvende kennismakingsgesprek kan telefonisch, online of bij ons op kantoor in winkelcentrum Vleuterweide.