Hypotheek wel of niet oversluiten?

Veel mensen met een hypotheek die al wat langer loopt, zijn daar niet tevreden mee. Dat is logisch, want de hypotheekrente stond tot een aantal jaren geleden veel hoger. Omdat de rentestand nog steeds erg laag is, kun je je hypotheek vaak goedkoper maken door hem over te sluiten. Freek bekijkt graag of jij hier ook van kan profiteren.

Voordelig om hypotheek over te sluiten?

Voor veel huizenbezitters is het interessant om de (spaar)hypotheek over te sluiten. Je sluit dan een nieuwe hypotheek af met betere voorwaarden dan jouw huidige hypotheek. Freek Hypotheek helpt je graag om jouw hypotheek te verbeteren en jouw maandlasten te verlagen. Meestal is de besparing groter dan vooraf werd verwacht op basis van online berekeningen.

Hoeveel boeterente moet je betalen?

Als je je hypotheek oversluit, moet je wel een boeterente betalen. Dat is de vergoeding die je als huiseigenaar betaalt aan jouw hypotheekverstrekker voor misgelopen inkomsten. Hoe hoog die boete is, hangt af van verschillende factoren. Benieuwd hoeveel boeterente jij moet betalen en of het in jouw situatie slim is om je hypotheek over te sluiten? Onze adviseurs adviseren je graag.

Je hypotheek oversluiten?

Naast oversluiten kan ook rentemiddeling een goede zet zijn. Maak een afspraak bij een Freek vestiging bij jou in de buurt. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.