Hypotheek voor senioren in Vleuten

Bereik je binnenkort je pensioenleeftijd of ben je al met je pensioen? En wil je verhuizen of je hypotheek wijzigen? Freek Hypotheek Utrecht is de specialist bij een hypotheek voor senioren. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we je graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hypotheek voor senioren

Het is sinds 2018 eenvoudiger een hypotheek voor senioren te krijgen. Dit komt omdat de acceptatienormen voor een NHG-hypotheek zijn verruimd. De geldverstrekkers werken mee aan maatwerkoplossingen voor ouderen, omdat de hypotheken gegarandeerd worden door de NHG. Dat betekent ook dat de maatwerkoplossing alleen geschikt is voor hypotheken tot het maximumbedrag dat met NHG beschikbaar is. Dat maximum wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld. In 2019 bedraagt het maximum € 290.000.

Hypotheek berekenen en jouw pensioeninkomen

Ben je 57 of ouder en wil je verhuizen? Dan is een geldverstrekker verplicht om je maximale hypotheek te baseren op je pensioeninkomen. Meestal daalt je inkomen echter nadat je met pensioen gaat. Dat betekent dus een lager maximaal hypotheekbedrag. Als adviseur kijken wij wat er nog wel mogelijk is. Maak daarom een afspraak met Freek in Utrecht Leidsche Rijn, Vleuten of De Meern. Het eerste gesprek is altijd zonder kosten en verdere verplichtingen.

Hypotheek voor senioren oversluiten in Utrecht

Als je een hoge hypotheeklasten betaalt, wil je die natuurlijk graag verlagen. Dat kan bijvoorbeeld door de hypotheek over te sluiten. Maar ook hier zit het verwachte inkomen na pensionering soms in de weg. De inkomenseis verhindert dat je een nieuwe, goedkopere hypotheek kan afsluiten. Ook hier geldt dat Freek je met raad en daad bijstaat.

Afspraak maken Stel je vraag

Contactgegevens

Onze openingstijden

 • Maandag
  9.00 - 17.30
 • Dinsdag
  9.00 - 17.30
 • Woensdag
  9.00 - 17.30
 • Donderdag
  9.00 - 17.30
 • Vrijdag
  9.00 - 17.30

Documenten

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.