Hypotheekadvies bij een echtscheiding van Freek Hypotheek Bodegraven

Hebben jullie besloten uit elkaar te gaan? Wat gebeurt er dan met de hypotheek? Freek Hypotheek in Bodegraven helpt jullie verder bij een echtscheiding. We zorgen ervoor dat alles goed en zo snel mogelijk wordt afgehandeld, zodat de hypotheek geen extra kopzorgen bezorgt.

Hypotheek aanpassen als één iemand in de woning blijft

Blijft één van jullie wonen in de huidige woning? Dan moet diegene het deel van het huis van de ander overkopen. Vervolgens moet de hypotheekverstrekker één van jullie uit hoofdelijke aansprakelijkheid ontslaan. Het ontslaan van de hoofdelijke aansprakelijkheid van één van de twee partners betekent dat de volledige hypotheekschuld door de achterblijvende partner moet worden betaald. Daarna beoordeelt de bank de situatie meestal als een nieuwe hypotheek.

Het is daarom heel belangrijk goed uit te zoeken of hij of zij de hypotheeklasten kan dragen. Let op: want de hypotheek aanpassen heeft ook invloed op de hypotheekrenteaftrek. Freek in Bodegraven begeleidt jou en je ex-partner natuurlijk bij het hele proces.

Hypotheekadvies als de woning verkocht wordt na een echtscheiding

Als je de woning verkoopt, dan wordt de hypotheek na de verkoop afgelost. Een belangrijke vraag is of er overwaarde of een restschuld is. Als er overwaarde is, krijg je te maken met de eigenwoningreserve. Die overwaarde kun je gebruiken om een nieuw huis te kopen. Verkopen jullie de woning met verlies, dan houden jullie een restschuld over.

Hypotheekadvies bij een echtscheiding? Maak een afspraak met Freek!

Freek zorgt voor je hypotheek. Ook bij een echtscheiding. Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek Bodegraven. Het is eerste gesprek is kosteloos en je zit nog nergens aan vast.

Afspraak maken voor persoonlijk hypotheekadvies?

Wij helpen u met uw hypotheek bij een echtscheiding. Maak een afspraak via het afsprakenformulier of bel 0172 61 79 07.