Hypotheeklasten verlagen voor je pensioen

Ga jij of je partner bijna met pensioen? En heb je een hypotheek voor je woning? Dan is het tijd voor een gesprek met Freek. Want veel mensen komen onnodig in de problemen. Het inkomen gaat omlaag en de hypotheek wordt onbetaalbaar. Maar dat kunnen wij voorkomen. Bijvoorbeeld door het oversluiten van jouw hypotheek. Maar soms is verhuizen een nog beter alternatief. Zoals bij Ben en Marjan. Zij klopten aan bij Michiel Pelser van Freek Hypotheek omdat zij zich zorgen maakten over de hypotheeklast na de pensioendatum.

Afspraak maken voor verlagen hypotheeklasten

Zorgen om hypotheeklast na pensioen

Ben gaat bijna met pensioen en samen met zijn vrouw Marjan maakt hij zich behoorlijk zorgen over de hoge hypotheeklast. Het echtpaar kocht hun eerste huis in 2008, nét voor de kredietcrisis. Hun huis stond daardoor jarenlang ‘onder water’. Dat betekent dat ze een hogere hypotheekschuld hadden dan dat hun huis waard was. Dat is gelukkig nu niet meer aan de orde. Het is nu 12 jaar later en Ben gaat met pensioen. Hun zorgen zijn terecht.

Hypotheeklast niet meer op te brengen na de pensioendatum

Marjan is pas 58 en moet nog 10 jaar wachten tot zij ook AOW ontvangt. Ze betalen nu 1.340,- euro voor hun hypotheek. Dat is veel te hoog voor het inkomen dat ze vanaf volgend jaar hebben. Hoewel die hypotheek 12 jaar geleden prima voldeed (50% spaarhypotheek, 50% aflossingsvrij, met een rente van 5,45%), kijken we daar nu anders naar. Door de strengere regels na de kredietcrisis past die oude hypotheek niet meer.

Door de zéér lage rente die er nu is, is het aan te raden een nieuwe hypotheek af te sluiten. Oversluiten naar een nieuwe hypotheek is voor hen geen oplossing omdat de boeterente te hoog zou uitpakken. We zijn het er snel over eens, het beste wat ze kunnen doen is verhuizen!

Zorgeloos kopen en verkopen met veel financieel voordeel

Ben en Marjan gaan door dit advies meteen enthousiast op zoek naar een nieuwe woning. Ze verkopen hun oude huis straks met ongeveer 20.000,- euro overwaarde en de spaarhypotheek levert zo’n 20.000,- euro spaarkapitaal op. Een mooi bedrag om de overstap te doen. Ze kopen een fijne nieuwbouwwoning die 50.000,- euro duurder is dan hun huidige woning. Door de woning te verkopen, kunnen ze zonder boete de lopende hypotheek aflossen. De nieuwe hypotheek heeft een historisch lage rente van 2,06% voor 30 jaar vast. De nieuwe maandlast is daardoor nog geen 800 euro!

Een betere hypotheek betekent echt genieten van het pensioen

Zo gaan Ben en zijn vrouw er enorm op vooruit, zowel in woongenot als in maandlast. Belangrijk is dat zij geen financiële zorgen meer hebben en Ben nu echt kan gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Ze gaan volgend jaar ruim 500,- euro per maand minder betalen aan hun hypotheek en kunnen de nieuwe woning prima betalen met hun AOW en pensioen. Omdat ze naar een energiezuinige woning gaan, zullen de energielasten ook veel lager zijn. In hun geval was verhuizen verreweg de beste oplossing.

Hypotheek verbeteren voor je pensioen

Wil jij ook je hypotheek verbeteren zodat je meer van je pensioen kunt genieten? Bel of mail Freek. Samen kijken we hoe jouw hypotheeklasten omlaag kunnen. Dit zijn de contactgegevens van Freek in Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Utrecht:

Persoonlijk advies over je hypotheek oversluiten?

Maak een afspraak met Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn, Bodegraven of Utrecht.