Ik ga samenwonen of trouwen

Jullie staan op het punt om samen te wonen of te trouwen. Dat is een grote stap, ook op het gebied van jullie financiële situatie. Aan de hand van onze vragenlijst kom je erachter welke samenlevingsvorm en welk soort hypotheek het beste bij jullie passen.

Welke samenlevingsvorm past bij jullie?

Als je gaat samenwonen, kun je dat op verschillende manieren doen. Jullie kunnen het hierbij zo officieel maken als jullie zelf willen. Er zijn 4 samenlevingsvormen waaruit je kunt kiezen:

  1. Samenwonen zonder contract
  2. Samenwonen met een samenlevingscontract
  3. Geregistreerd partnerschap
  4. Trouwen

Kopen jullie een nieuw huis of trekken jullie bij elkaar in?

Als jullie samen een nieuw huis gaan kopen, is het verstandig om van te voren te berekenen wat je samen aan hypotheek kunt krijgen. Dat kun je heel eenvoudig zelf doen via onze hypotheekcalculator.

Trek jij in het koophuis van je partner of andersom? Dan kun je ervoor kiezen om de hypotheek over te zetten op allebei jullie namen. Als je getrouwd bent of dit vermeld hebt in jullie samenlevingscontract, hoef je dit niet apart te regelen.

Hebben jullie beide een koophuis? Dan kun je de overwaarde of de restschuld die je overhoudt uit de verkoop van een of beide woningen mogelijk meefinancieren in jullie nieuwe hypotheek. Of je neemt een van de huidige hypotheken mee, waardoor je misschien in aanmerking komt voor de overgangsregeling.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Alles over jouw hypotheek

Hypotheek meeverhuizen naar een groter huis in de regio Zaandam?

Hoeveel kun je lenen? Hoeveel eigen geld heb je te besteden? Freek helpt je om deze vragen te beantwoorden en zo de stappen te zetten naar je nieuwe, grotere huis.

Intrekken bij partner met koophuis

Wil jij intrekken bij je partner met een koophuis en wil je direct weten wat dan verstandig is qua hypotheek? Freek adviseert je graag!

Als samengesteld gezin een huis kopen

Hebben jullie een samengesteld gezin en willen jullie samen een huis kopen? Dan zijn er bepaalde zaken waarmee je rekening moet houden.

Samenwonen? Zo voeg je twee hypotheken samen

Jullie gaan samenwonen, gefeliciteerd! Maar wat te doen als jullie allebei al een koopwoning hebben en samen een nieuwe woning willen kopen? Freek geeft advies!

Verhuizen? Hypotheek mee-verhuizen?

Het is misschien al een lang gekoesterde wens: groter wonen. Meer kamers, een ruime tuin, een garage, een grotere woonkamer, een vrijstaand huis: wie meer ruimte wil, heeft vele mogelijkheden. Maar kan je hypotheek dan meeverhuizen? Gelukkig heb je Freek. Freek laat je zien welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Hypotheek meeverhuizen naar een groter huis in de regio Helmond?

Het is misschien al een lang gekoesterde wens: groter wonen. Meer kamers, een ruime tuin, een garage, een grotere woonkamer, een vrijstaand huis: wie meer ruimte wil, heeft vele mogelijkheden. Maar kan je dan je hypotheek meeverhuizen?