Ik ga verbouwen

Of je nu net een huis hebt gekocht of al jaren in je huis woont, er kan een moment komen dat je wilt verbouwen. Een nieuwe dakkapel, keuken of tuin? Allemaal verbouwingen waar je misschien niet gelijk genoeg geld voor hebt. Je kunt er dan voor kiezen om je hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten.

Spaargeld vs. hypotheek

Bij kleine verbouwingen raden wij je aan om je eigen spaargeld in te zetten. Als je bijvoorbeeld meer dan € 50.000 (of meer dan € 100.000 voor partners) hebt gespaard, betaal je vermogensrendementsheffing. Het kan dan voordeliger zijn om je spaargeld (gedeeltelijk) in te zetten voor de verbouwing.

Een twee hypotheek voor je verbouwing

Het is mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten bij de bank waar je eerste hypotheek loopt. Het is belangrijk om de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning in de gaten te houden. De bank loopt namelijk meer risico bij een tweede hypotheek. Het kan dus zijn dat je om die reden meer rente over de tweede hypotheek moet betalen.

Je hypotheek verhogen voor de verbouwing

Je kunt er ook voor kiezen om je verbouwing mee te financieren in je huidige hypotheek. Je verhoogt je huidige hypotheek dan, vaak zonder dat je hier notariskosten voor hoeft te betalen. De bank bekijkt nog wel of je de extra lasten kunt betalen en voldoet aan de minimale eisen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Alles over jouw hypotheek

Tweede hypotheek verbouwing

Overweeg je een tweede hypotheek af te sluiten voor je verbouwing? Freek beantwoordt de 3 meest gestelde vragen over tweede hypotheek verbouwing.

Verbouwing op stapel? Hypotheek aanpassen in Zaandam

Je hypotheek aanpassen doe je samen met Freek Hypotheek Zaandam Je hypotheek aanpassen kan nodig zijn als je wilt gaan verbouwen. Als je bijvoorbeeld meer ruimte wilt creëren met een aanbouw of dakkapel of meer luxe met een nieuwe badkamer.

Korting op je hypotheek met een energiezuinig huis

Rentekorting op je hypotheek krijgen wanneer je een duurzame woning koopt of je jouw huis duurzamer maakt. Freek vertelt er meer over!

Overwaarde voor verbouwing

De overwaarde van je huis kan je gebruiken voor een verbouwing. Freek vertelt hoe je dat doet door drie brandende vragen te beantwoorden.

Verbouwen: wel of niet doen?

Droom jij ook wel eens over wat extra woonruimte? Maar zie je op tegen de kosten? Freek denkt met je mee over de voors en tegens!

Woning verbouwen: hoe betaal je dit?

Afhankelijk van je wensen kan je woning verbouwen flink wat geld kosten. Hoe betaal je dit? Freek Hypotheek bespreekt de belangrijkste opties.