Ik ga verbouwen

Of je nu net een huis hebt gekocht of al jaren in je huis woont, er kan een moment komen dat je wilt verbouwen. Een nieuwe dakkapel, keuken of tuin? Allemaal verbouwingen waar je misschien niet gelijk genoeg geld voor hebt. Je kunt er dan voor kiezen om je hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten.

Spaargeld vs. hypotheek

Bij kleine verbouwingen raden wij je aan om je eigen spaargeld in te zetten. Als je bijvoorbeeld meer dan € 50.000 (of meer dan € 100.000 voor partners) hebt gespaard, betaal je vermogensrendementsheffing. Het kan dan voordeliger zijn om je spaargeld (gedeeltelijk) in te zetten voor de verbouwing.

Een twee hypotheek voor je verbouwing

Het is mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten bij de bank waar je eerste hypotheek loopt. Het is belangrijk om de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning in de gaten te houden. De bank loopt namelijk meer risico bij een tweede hypotheek. Het kan dus zijn dat je om die reden meer rente over de tweede hypotheek moet betalen.

Je hypotheek verhogen voor de verbouwing

Je kunt er ook voor kiezen om je verbouwing mee te financieren in je huidige hypotheek. Je verhoogt je huidige hypotheek dan, vaak zonder dat je hier notariskosten voor hoeft te betalen. De bank bekijkt nog wel of je de extra lasten kunt betalen en voldoet aan de minimale eisen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Alles over jouw hypotheek

Duurzaamheidskorting op je hypotheek

Dankzij energielabel A of hoger kom je mogelijk in aanmerking voor duurzaamheidskorting op je hypotheek. Benieuwd hoe het werkt en wat het je oplevert?

Verbouwen door je hypotheek te verhogen

Denk je erover je hypotheek te verhogen om te verbouwen? Freek legt stap voor stap uit hoe dat werkt.

Maandlasten bouwdepot berekenen: zo doe je dat

Financier de verbouwing van je huis met een bouwdepot. Weten hoe dat werkt en hoe je de maandlasten van zo’n bouwdepot kunt berekenen? We leggen het uit.

Geld lenen om te verbouwen: de voor- en nadelen

Om een verbouwing te realiseren heb je onder andere twee opties: flink doorsparen of geld lenen om te verbouwen. Freek zet de voor- én nadelen op een rij.

Verbouwen maar geen geld? Dit zijn je opties

Verbouwen zonder geld? Het kan! Verhoog je hypotheek met een bouwdepot waarmee je je verbouwing kunt financieren. Freek legt uit hoe dat werkt.

Tweede hypotheek verbouwing

Overweeg je een tweede hypotheek af te sluiten voor je verbouwing? Freek beantwoordt de 3 meest gestelde vragen over tweede hypotheek verbouwing.