Volgende woning kopen

Hoe je een huis koopt, weet je al. Maar voor de tweede keer een hypotheek afsluiten gaat er toch net iets anders aan toe dan de eerste keer. Grote kans dat de regels in de tussentijd ook veranderd zijn. Freek stelt een aantal vragen om je op weg te helpen.

Wat gebeurt er met mijn huidige hypotheek?

Wanneer je een nieuw huis koopt, kun je ervoor kiezen om je huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat de rentestanden gunstiger zijn geworden of omdat je graag andere hypotheekvoorwaarden wilt.
Het is ook mogelijk om je huidige hypotheek mee te nemen. Het is dan wel zo dat je je hypotheek bij dezelfde geldverstrekker houdt.

Heb je overwaarde of een restschuld van je huidige woning?

De verkoopwaarde van je huidige huis is hoger dan de resterende schuld van je hypotheek. Dat betekent dat je overwaarde hebt op de je huidige woning. Dit bedrag kun je aftrekken van de prijs van je nieuwe woning!
Natuurlijk is het ook mogelijk dat je een restschuld overhoudt aan de verkoop van je huidige woning. Dat is minder fijn, maar ook dan staat Freek Hypotheek voor je klaar met persoonlijk advies.

Zijn er verder nog kosten?

Houd er rekening mee dat je voor extra kosten kan komen te staan bij het kopen van je volgende woning. Denk bijvoorbeeld aan taxatiekosten of advies- en bemiddelingskosten van je hypotheekadviseur. Maar ook aan makelaarskosten, kosten voor een bouwkundige keuring, borgtochtprovisie en bereidstellingsprovisie.

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Alles over jouw hypotheek

5 Tips voor het bezichtigen van een huis

Tweemaal per jaar organiseert de NVM een Open Huizen dag. Je kunt dan een groot aantal huizen bezichtigen zonder afspraak. Dit is hét moment om te oriënteren op de huizenmarkt. Maar waar let je dan op? Hoe gebruik je deze dag optimaal? Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Hypotheek meeverhuizen naar een groter huis in de regio Zaandam?

Hoeveel kun je lenen? Hoeveel eigen geld heb je te besteden? Freek helpt je om deze vragen te beantwoorden en zo de stappen te zetten naar je nieuwe, grotere huis.

Een tweede huis kopen met overwaarde

Met de overwaarde van je huis kun je verschillende dingen doen. Bijvoorbeeld een tweede huis kopen met overwaarde. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Jouw hypotheek voor Upp Living

Upp Living is een nieuwe woonlocatie in Alphen aan den Rijn. Er komen 45 koopappartementen. Interesse? Freek helpt je met jouw hypotheek.

Tijdelijke vrijstelling overdrachtsbelasting starters

Starters worden de komende 5 jaar vrijgesteld van overdrachtsbelasting. Is deze tijdelijke vrijstelling gunstig of juist niet? Lees verder.

Wat is een overbruggingshypotheek?

Freek Hypotheek neemt de overbruggingshypotheek onder de loep. Hoe werkt de overbruggingshypotheek en wat zijn de kosten?