Hypotheek voor nieuwbouw in Alphen aan den Rijn en omgeving

In de omgeving van Alphen aan den Rijn worden veel nieuwe huizen en appartementen gebouwd. Heb jij één van deze nieuwbouwwoningen op het oog? Dan helpt Freek je graag met met tips over nieuwbouw en jouw hypotheek.

Advies over jouw nieuwbouwhypotheek? Kom langs bij Freek!

Freek zorgt voor je hypotheek. Dat geldt natuurlijk ook bij nieuwbouw. Al vanaf de eerste oriëntatie kun je bij ons terecht. We helpen je met de haalbaarheidscheck en jouw hypotheek. We adviseren je over het bouwdepot en jouw hypotheeklasten tijdens en na de bouw. Ook als je al een koop- of huurwoning hebt en daardoor tijdelijk te maken krijgt met dubbele woonlasten, geven wij advies over de beste oplossingen om jouw lasten te verlichten. Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn. Het eerste gesprek is altijd zonder kosten en verdere verplichtingen.

Veel gestelde vragen over een hypotheek voor nieuwbouw

Wat is een haalbaarheidscheck?

Projectontwikkelaars van nieuwbouwprojecten vragen vaak om een haalbaarheidscheck. Dat betekent dat een hypotheekadviseur kijkt naar jouw financiële situatie. Past de nieuwbouwwoning die je op het oog hebt binnen jouw mogelijkheden? Dan krijg je een verklaring – de haalbaarheidscheck – dat jij financieel in staat bent de woning te kopen.

Wanneer moet mijn hypotheek rond zijn bij nieuwbouw?

Koop je een nieuwbouwwoning? Dan teken je daarvoor eerst een koop-/aanneemovereenkomst. Daarna kun je samen met Freek een hypotheek aanvragen. Eerder niet, want om een hypotheek af te sluiten moet je een onderpand hebben. Als de bouw van start gaat, teken je bij de notaris de hypotheekakte.

Hoe lang is de hypotheekofferte geldig?

Bij een nieuwbouwhuis is het belangrijk dat je goed let op de geldigheid van de offerte. Vaak duurt het even voordat de bouw van een nieuwbouwproject begint. Je krijgt bij de meeste hypotheekverstrekkers een hypotheekofferte die 6 maanden geldig is. Begint de bouw nog later? Dan kan deze termijn worden verlengd. De rente die in jouw offerte staat blijft tijdens deze periode geldig. Aan deze verlenging zijn vaak wel kosten verbonden.

Wanneer gaat mijn nieuwbouwhypotheek in?

Bij nieuwbouw weet je van tevoren nooit precies wanneer je voor je hypotheek gaat betalen. Zodra je de hypotheekakte bij de notaris hebt ondertekend, moet je elke maand hypotheekrente en meestal ook hypotheekaflossing betalen. Uit de hypotheek worden eerst de kosten betaald die direct verschuldigd zijn, zoals voor de aankoop van de grond en de al uitgevoerde bouwwerkzaamheden. Het resterende hypotheekbedrag komt in een bouwdepot.

Stel je vraag Afspraak maken

Contactgegevens

Onze openingstijden

 • Maandag
  9.00 - 17.30
 • Dinsdag
  9.00 - 17.30
 • Woensdag
  9.00 - 17.30
 • Donderdag
  9.00 - 17.30
 • Vrijdag
  9.00 - 17.30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten

Documenten

Wil je graag persoonlijk advies over jouw nieuwbouwhypotheek?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.