Nieuwbouwhypotheek voor Utrecht, Vleuten of De Meern

In Utrecht Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern zijn veel mooie nieuwbouwprojecten die nu in de verkoop zijn of binnenkort in de verkoop gaan. Bijvoorbeeld Haarzicht in Vleuten of Rijnvliet in Leidsche Rijn. Heb jij een nieuwbouwwoning op het oog of wil je meer weten over een nieuwbouwhypotheek? Maak een afspraak met Freek.

Hoe helpt Freek je met jouw nieuwbouwhypotheek?

Freek zorgt voor je hypotheek, ook bij nieuwbouw. Al vanaf de eerste oriëntatie kun je bij ons terecht. We denken met je mee en geven hypotheekadvies over de haalbaarheidscheck, het bouwdepot, jouw hypotheeklasten tijdens bouw en mogelijke dubbele woonlasten. Maak daarom een afspraak met Freek Hypotheek Utrecht.

Tips van Freek voor jouw nieuwbouwhypotheek

 • Haalbaarheidscheck
  Projectontwikkelaars van nieuwbouwprojecten vragen vaak om een haalbaarheidscheck. Dat betekent dat een hypotheekadviseur kijkt naar jouw financiële situatie. Past de nieuwbouwwoning die je op het oog hebt binnen jouw mogelijkheden? Dan krijg je een verklaring – de haalbaarheidscheck – dat jij financieel in staat bent de woning te kopen.
 • Koop-/aanneemovereenkomst
  Koop je een nieuwbouwwoning? Dan teken je daarvoor eerst een koop-/aanneemovereenkomst. Daarna kun je samen met Freek een hypotheek aanvragen. Eerder niet, want om een hypotheek af te sluiten moet je een onderpand hebben. Als de bouw van start gaat, teken je bij de notaris de hypotheekakte.
 • Geldigheid hypotheekofferte
  Bij een nieuwbouwhuis is het belangrijk dat je goed let op de geldigheid van de offerte. Vaak duurt het even voordat de bouw van een nieuwbouwproject begint. Je krijgt bij de meeste hypotheekverstrekkers een hypotheekofferte die 6 maanden geldig is. Begint de bouw nog later? Dan kan deze termijn worden verlengd. De rente die in jouw offerte staat blijft tijdens deze periode geldig. Aan deze verlenging zijn vaak wel kosten verbonden.
 • Start nieuwbouwhypotheek
  Bij nieuwbouw weet je van tevoren nooit precies wanneer je voor je hypotheek gaat betalen. Zodra je de hypotheekakte bij de notaris hebt ondertekend, moet je elke maand hypotheekrente en meestal ook hypotheekaflossing betalen. Uit de hypotheek worden eerst de kosten betaald die direct verschuldigd zijn, zoals voor de aankoop van de grond en de al uitgevoerde bouwwerkzaamheden. Het resterende hypotheekbedrag komt in een bouwdepot.
Afspraak maken

Contactgegevens

Onze openingstijden

 • Maandag
  9.00 - 17.30
 • Dinsdag
  9.00 - 17.30
 • Woensdag
  9.00 - 17.30
 • Donderdag
  9.00 - 17.30
 • Vrijdag
  9.00 - 17.30

Documenten

Persoonlijk advies over jouw nieuwbouwhypotheek?

Maak een afspraak met Freek Hypotheek in Utrecht Leidsche Rijn, Vleuten of De Meern voor het beste hypotheekadvies voor jouw nieuwbouwwoning.